Jubileum

Op 25 mei 2018 vierden we het 12 1/2 jarig bestaan van De Cocon in Emmen. Hoe is dit verlopen? Hieronder lees je er meer over.
Op vrijdag 25 mei ontvingen alle bezoekers een verrassing bij de koffie of thee en was er ‘s avonds een speciale jubileumavond voor alle 43 vrijwilligers en de beheerder van De Cocon. Er waren twee jubilarissen: vrijwilligers die zich al 12 1/2 jaar ingezet hebben voor De Cocon! Het zijn Maria de Vos en Hans Dam . Zij ontvingen uit handen van de voorzitter Ruud van Haren een bloemetje en een VVV-bon en natuurlijk een passende toespraak.


Maria heeft zich langdurig verdienstelijk gemaakt in de activiteitencommissie en als coördinator van de bardienstvrijwilligers. Vaak viel zij zelf in als er sprake was van ziekte of afwezigheid van meerder vrijwilligers.

Hans heeft zich altijd ingezet voor het schilder- en tekenwerk in De Cocon. Van zijn hand is de prachtige vlinder op een schilderij van 2.50 m achter het biljart. Hij is ook de promotor van de exposities in De Cocon en in Holdert.

 

 

 

 

 

 
 Op zaterdag 26 mei was er OpenHuis van 12:00-17:00 uur
In de activiteitenruimte werd een doorlopende voorstelling getoond van foto’s en filmfragmenten uit de geschiedenis van De Cocon.

Natuurlijk hield de voorzitter ook een toespraak waarin hij de vrijwilligers bedankte voor een belangeloze en tomeloze inzet, ook voor dit feest, en natuurlijk bedankte hij het gemeentebestuur voor de jarenlange vruchtbare samenwerking.
Namens het gemeentebestuur van Emmen kwam wethouder Jisse Otter een toespraak houden en mee genieten van het optreden van Roel van Haren, de entertainer die de bezoekers zowaar aan de polonaise kreeg. En dat, terwijl het bijna 30 graden in de schaduw was!
Hieronder de fotoreportage van het feest.


Hoe was het 12 1/2 jaar geleden? Wie waren de oprichters en wat was ook alweer het doel van De Cocon? Lees hier meer over het ontstaan en het eerste begin.
opening-cocon-29
De feestelijkheden werden mede mogelijk gemaakt door: