Sinds 2005 in hartje Centrum Emmen. Vrij toegangkelijk (geen lidmaatschap of abonnement nodig)
Centrum De Cocon

 

 

 

====================================================================================================================

 
Cocon geschiedenis.

 

Na een lange periode bij en met verschillende organisaties was het dan eindelijk zover .Op 5 september 2005 werd de start gemaakt op een locatie aan de Monetpassage en konden we op 25 november 2005 starten. Voor meer info over die activiteiten, ga naar de pagina Activiteiten van de website
Mevr. J.Hoogland-Foppen, wethouder Ouderenbeleid in Emmen kon haar openingsspeech houden.
De Stichting De Cocon was al eerder (8 juli 2004) opgericht en het eerste bestuur op 19 november 2004 geïnstalleerd.
Doelstelling van de stichting is: gelegenheid geven aan senioren om elkaar te ontmoeten en te kunnen deelnemen aan activiteiten.
Gedurende de eerste periode bleken er allerhande tekortkomingen in/aan de locatie te zijn. Bereikbaarheid, warmteoverlast en slechte isolatie slechts een paar voorbeelden.
In 2010 losten veel van die problemen zich op, er werd verhuisd naar de locatie aan het Marktplein 114. Qua ruimte wat kleiner, maar beter bereikbaar voor onze doelgroep. Door een uitgekiend systeem van verplaatsbare wanden kunnen alle activiteiten hier prima plaats vinden.
In 2016 heeft de cocon van binnen een facelift ondergaan. Mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Emmen-Coevorden. Bestuur en vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken om deze facelift vorm te geven.
Naast de wekelijks terugkerende activiteiten  worden er met regelmaat activiteiten georganiseerd zoals: culturele wandeling met lunch, bingo´s, muziek middagen, speciale middagen op de zondag etc. Let op aankondigingen op website en Facebook.
Het moge duidelijk zijn, zonder ondersteuning van de gemeente Emmen was het bestaan vanaf 2005 niet mogelijk geweest. Een woord van dank is hiervoor uiteraard op zijn plaats.
Toch zoeken wij sponsoren die onze Stichting financieel willen ondersteunen. Zekerheid voor de toekomstige activiteiten voor de doelgroep van Stichting de Cocon.
Alle informatie vindt u verder op onze website.: www.decocon-emmen.nl
O ja, wij komen ook graag in contact met vrijwilligers om ons team uit te breiden en te versterken

====================================================================================================================